Utstyrstips: Vanntett telefonlomme

Dagens smarttelefoner er, med noen få unntak, ikke særlig kompatible med vann. Med en vanntett telefonlomme kan du spare deg for både sure tusenlapper og ikke minst unødvendige bekymringer når du trenger dem aller minst.

La det være sagt med en gang: Jeg har et svært ambivalent forhold til mobiltelefon på fisketur. På den ene siden ønsker jeg aller nødigst å bli forstyrret når jeg er ute i det fri og ønsker å stenge mas og kjas ute. På den andre siden kan det være greit å vite at telefonen har det trygt og godt i en vanntett lomme som jeg vet hvor jeg har til enhver tid. Det kan også være trygt og godt for de som venter på deg hjemme å vite at du har telefonen med og på deg. Dessuten har du aldri kamera langt unna når du endelig har hellet med deg i fisket og fangster må dokumenteres og deles.

Inntil for et par måneder siden oppbevarte jeg fortsatt telefonen i medbrakt brødpose under fiske. Det gikk ofte helt greit, men var naturligvis unødvendig upraktisk på dager der himmelens sluser åpnet seg over hodet mitt (noe de ofte gjorde). Det var heller ikke helt optimalt i forhold til kondens på innsiden av allværsjakken, og det var ikke særlig patentlig å snakke i telefonen mens den lå i brødposen.

Før jul gikk jeg til innkjøp av en vanntett mobillomme (eller -veske, om du vil). Det finnes en rekke modeller å velge mellom, men valget mitt falt på en Gooper Hermetic som jeg kjøpte på en av mine lokale sportsbutikker for 300 kroner (finnes i skrivende stund ikke på nettbutikken deres). Den er 100 prosent vanntett, er enkel å bruke og har en praktisk, magnetisk lukkemekanisme som er både rask og kompromissløst effektiv. Å ta bilder, taste, surfe eller snakke i telefonen mens den ligger i lommen er faktisk null problem. I det hele tatt vil jeg si lommen en fryd å bruke.

Gooper Hermetic mobillomme med magnetisk lukkemekanisme
Gooper Hermetic mobillomme med magnetisk selvlukkemekanisme. Farvel, brødpose.

Det finnes også langt billigere og enklere modeller, som denne fra Sølvkroken. Har også sett en lignende variant hos XXL, uten at jeg klarer å finne noe på nettsidene deres i farten. Med en mobillomme unngår man dermed å havne i klemma blant annet Youtube-favoritten Norboy2k havnet i under laksefiske i fjor.