Tips til fluebindersett?

Ettermiddagens planlagte tur måtte avlyses på grunn av bøllete høstvær. Innser dermed at det er på høy tid å realisere planen om å kjøpe mitt aller første fluebindersett. Men hvilket skal jeg velge?

Det begynner å bli kaldere, mer rufsete og tidligere mørkt. Sistnevnte faktor er også den største utfordringen for de fleste av oss småbarnsforeldre, som har begrenset anledning til å fiske på både morgen, dag- og ettermiddagstid. Halvannet år siden jeg kjøpte min første fluestang, og to-tre måneder etter at jeg innså jeg er blitt fluefisker, ser jeg det som naturlig å ta steget videre i fluebinderverdenen. Innrømmer at jeg ikke akkurat tilhørte eliten i håndarbeid (strikket dog et tålig pent skjerf en gang på begynnelsen av nittitallet), men ser for meg at en bindestikke med nødvendig utstyr kan bidra til å holde den aller verste abstinensen i sjakk når vi nå snart går inn «mørketiden». Å få ørret på egenbundet flue blir et av målene for fiskeåret 2014.

Et av alternativene jeg vurderer. Skjermbilde fra www.skittfiske.no.
Et av alternativene jeg vurderer. Skjermbilde fra www.skittfiske.no.

Jeg har googlet litt, og har funnet noen aktuelle alternativer:
Fluebindersett Deluxe Starter Kit, Skitt Fiske.
Fluebindersett Mega Deluxe Starter Kit, Skitt Fiske.
Fluebindersett Start, Sportsbutikken
Fluebindersett Lux, Sportsbutikken
– Guideline Fluebindersett Grunnleggende De-Luxe, GMax

Det MÅ ikke være noen av disse. Jeg sier det som det er: Jeg har ikke peiling og aner ikke hva jeg ser etter. Blir derfor svært takknemlig for tilbakemelding fra deg som har litt erfaring med fluebinding. Hvilket sett er best? Trenger jeg ekstra «hardware» utenom det som er med i disse pakkene?

3 kommentarer til «Tips til fluebindersett?»

      1. Hei Bjørn! Takk for godt tips. Jeg klinte til med det største settet hos Skitt Fiske, men skal supplere med diverse materialer. Kan prøve Salar Sport da. Håper på å få bundet min aller første flue innen en uke eller to. Bloggpost følger :)

Det er stengt for kommentarer.