Tips og triks: Lag løkke på fluesnøret

Løkke-i-løkke-system sparer deg for mye plunder og heft (og dermed verdifull tid) når du skal bytte fortom. Slik kan du lage en pen og holdbar løkke på fluesnøret.

Dette trenger du

Du trenger:
Bindetråd og trådholder
Saks
Superlim
Uv-lim
Uv-lys

1) Lag en løkke i ønsket størrelse på fluesnøret.
2) Bind løkka inn med bindetråd og klipp snøre-enden av med en kraftig skråvinkel for å lage en tapering.
3) Klem på noen dråper superllim, bind deretter flere tørns.
4) Bruk whip finisher for å knytte tråden.
5) Klipp tråden og før på uv-lim i et tynt lag. Belys uv-limen, og vips har du spart deg verdifulle fiskeminutter på standplass.

Løkke-i-løkke

2 kommentarer til «Tips og triks: Lag løkke på fluesnøret»

  1. Jeg bruker også ferdigløkke, men jeg passer på å tre den helt inn så langt den kommer, ellers får man et slarkete ledd. Jeg bruker IKKE den medfølgende gummislangen til å låse løkka på snøret (dette er det flere grunner til: I mange tilfeller er denne rød. For en idiotisk idé! For det andre ser den ut til å forhindre at synkesnører synker, mulig den holder på noe luft. For det tredje, når du strammer den til vil du uansett dra snøret noe tilbake i sokken slik at du får eksponert litt «løkkesokk» uten snøre inni helt fremmerst. Dette gir mer slark.), men jeg bruker heller to minimalistiske surringer av bindetråd, én helt ytterst ved løkka og én inderst i overgangen løkke-snøre. Rekkefølgen er viktig, begynn med den nærmest løkka, og pass på å strekk sokken maksimalt tilbake før du setter på siste surring, ellers får du mer luft mellom sokk og snøre. Sikre med noen strategiske punkter superlim. Jo mindre løkke, jo mindre slark – noen produsenter har unødvendig svære løkker (Lamar sine er små og fine, men de er har litt unødvendig lang sokk som med fordel kan forkortes). Vær ytterst sparsom med alt av tråd, lakk, lim osv. Alt dette kan gjøre leddet stivt, tungt eller lignende. Man vil jo at det skal oppføre seg som et hvilket som helst annet segment av snøret.

    Løkka på selve fortommen klemmer jeg med en tang slik at den får en knekk og blir mer aero- og hydrodynamisk. Perfection loop er knuten.

    Jeg ville nok ikke foretrukket Thomas sin metode over på et flytesnøre av to grunner: løkka bygger mye og vil lage mye støy på overflata, og den ser nokså tung ut (vil kunne plaske samt dra med seg fortom under vann). Sikkert kurant på alt som skal under vannfilmen, og ikke minst på løkka mellom snøret og backingen. Sørg da for at den er glatt og fin slik at den eventuelt får god glid gjennom stangringene (luksusproblem?).

    Det beste for kraftoverføring er å knytte, men det er jo så enormt upraktisk på mange åpenbare måter. Én griserumpe ødelegger fint dagen og kanskje livet.

  2. Har dere opplevd endringer i kaste egenskapene etter å ha brukt denne metoden? Selv bruker jeg en løkke som fåes kjøpt. Det er en slags «sokk» på denne som blir tredd innpå snøret og limt. Mener den er fra loop om jeg husker rett… men om dette fungerer fint så hvorfor ikke spare de kronene for fremtiden, tilbehøret blir fort dyrt i lengden:)

Det er stengt for kommentarer.