Tips og triks: Hvordan feste flua

Vinteren er over oss, og som dere kanskje har merket har vi gått litt i dvale. Mens vi venter på mildere og stillere vær blir det derfor en del teoriartikler. Hold ut! Når februar er over er alt så mye bedre.

Den lille dingsen man skal festa flua i er sikkert velment, men med alle fortommer på én stanglengde og over (altså alle fortommer) blir man nødt å sveive skjøten mellom fortommen og snøret inn gjennom stangringene for å få det hele stramt. Når man da skal kaste igjen må man sette fra seg stanga og trekke ut fortommen. Primitivt.

Tips til neste tur: Fest heller flua i en av de øverste stangringene, og legg fortommen dobbelt over sveivearmen på snella. (Ikke lagre stanga slik, da vil fortommen få en varig knekk.)

Festet i toppen

Dobbelt rundt snella

2 kommentarer til «Tips og triks: Hvordan feste flua»

  1. Viktig innspill som jeg aldri har tenkt på! Men jeg må driste meg til å si, det er jommen ikke mye man har lov til lenger.

    Dersom man sveiver inn skjøten mellom line og fortom skal man jo heller ikke «kaste» denne ut, noe de fleste som fester flua på andre måter synder på. Selv har jeg fått hakk i snella av å legge fra meg stanga og dra ut fortommen på «riktig vis». Skjødesløst kanskje, men jeg vil si uungåelig etter 200 nedlegginger. Uansett hva man velger er det tross alt snakk om bruksgjenstander.

  2. festikke flua i ringene der lina skal gå.Du kan lage små riper og hakk i ringene som sliter på lina etterpå

Det er stengt for kommentarer.