Sweeney Todd

Nå er jeg riktignok superfersk i binde-gamet, men jeg må jo prøve meg frem som alle andre. Ergo dette forsøket på min første bindebeskrivelse av en riktig god sjøørret- og lakseflue: Sweeney Todd.

Det har dessverre blitt noen uker siden sist jeg satte meg ned med bindestikka, men når sjansen bød seg måtte den dras frem igjen. Flere har anbefalt meg å prøve fargekombinasjonen jeg skal beskrive. Nå har jeg riktignok ikke alle ingrediensene som streameren Sweeney Todd skal inneholde, men jeg har funnet frem noe som er i omtrent samme fargenyanse (for ordens skyld skal det nevnes at jeg er delvis fargeblind). Kan også si at jeg ikke kan alle navnene på alle tråder, men skal gjøre mitt beste. Jeg har bundet Sweeney Todd med både enkel- og dobbelkrok. Her kommer beskrivelsen av sistnevnte:

Krok: Ashima F-70 salmon double #4
Tråd: Svart universaltråd 0.8
Kropp: Rosa flatbraid, svart floss og sølvtinsel. Flatt sølvbånd.
Hårmaterialer: Rødfarget bucktail, sort ekornhale og til slutt de absolutt tynneste fjær-strengene fra en grå grizzly-nakke.

Bind inn rosa flatbraid, svart floss og sølvtinsel slik at alt henger bakerst. Så surres rosa flatbraid stramt helt opp til krokøyet. Deretter surres den sorte flossen 2/3 opp og bindes fast. Til slutt flettes sølvtinsel opp like langt som den sorte flossen. Her må det være litt mellomrom slik at den sorte flossen skinner igjennom som vist på bildet.

Nå skal kroppen være dekket av materialene og tråden skal henge like under krok-øyet. Nå bindes de røde hårene inn under. Når det gjelder hår, foretrekker jeg å klippe til på forhånd. Men da legger jeg på en aldri så liten skvett med superlim for at det skal sitte. Da føler jeg at det er litt lettere å ha kontroll på hodestørrelsen. For å unngå nettopp det må man også prøve å «underdresse» flua litt. Ikke ha så altfor mye hår på.

Nå skal de sorte ekornhale-hårene bindes på toppen. De skal være cirka like lange som hele flua. Igjen: En liten skvett lim. Og her passer jeg også på å ikke bruke for mye hårmateriale.

Til slutt bindes to små tynne fjærstrenger av grizzly på hver side. Disse er ca. 2 centimeter lengre enn flua. For å få siste finish bruker jeg hacklenålen til å stryke på noen dråper med Loon UV clear fly finish. Da kan jeg forme hodet slik jeg vil ha det.

Sweeny Todd

Håper dette var forståelig for deg som leser. Og nok en gang: Alle tips til forbedringer mottas med stor takk.

Én kommentar til “Sweeney Todd”

Det er stengt for kommentarer.