Romjulsfisket som blåste bort

Hva gjør man når stormen raser på årets lenge planlagte romjulsfiske? Koker rikelige mengder kaffi, kjøper inn et lass søtsaker og bruker dagen til innendørs fluebinding.

Det var tydeligvis ikke meningen at Ørretbloggen-gjengen skulle få jakte sjøørret i de rogalandske fjorder denne romjula. Vindstyrker med 25-30 meter i kastene kombinert med horisontalt regn satte en effektiv stopper for det. Selv ikke vi, som tradisjonelt sett aldri takker nei når fiskesjanser byr seg, var fristet til å opponere mot Moder Naturs vrede denne koordinerte, etterlengtede dagen. Mulig vi begynner å bli gamle.

Plan B satt langt inne, men vi endte altså opp innendørs med hver vår bindestikke. The Stig stakk til fjells, mens vi andre benyttet anledningen til å fete opp flueskrinene med ørretsnacks som eksempelvis Montana, March Brown, buzzer og Pattegris. Bindebeskrivelser kommer etterhvert. Et par skrøner og fiskehistorier ble det også utvekslet over bordet. Eirik bandt sin aller første flue, Thomas var litt sliten etter litt mye tilbehør til sushien kvelden før, mens Erlend var i toppform og briljerte med en rekke triks han hadde i ermet. Som bruk av UV-lykt som trolig hadde utklasset ethvert sveiseapparat. Eller bruk av pennetupp som substitutt for den forhatte whip-finisheren. Og ikke minst: Bruk av elektrisk drill for å bytte snøre. Blogginnlegg (i flertall) kommer.

Det er lite trolig at det kommer noe mer fornuftig fra oss i 2013. Derfor benytter vi anledningen til å takke alle lesere for året som er gått. Tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldinger. Og tusen takk for at du besøker bloggen vår. Godt nytt år!

Storm ute. Hyggelig inne.
Storm ute. Riktig så trivelig inne.
Flueboksene til Thomas inneholder mye pent håndverk.
Flueboksene til Thomas inneholder etterhvert mye pent håndverk.
Erlend lagrer sine fluebindingsmaterialer i mapper. Et godt tips!
Erlend lagrer sine fluebindingsmaterialer i mapper. Et godt tips!
Erlends UV-lys. Ikke for sveklinger.
Erlends UV-lys. Absolutt ikke for sveklinger.
Nysing forbudt.
Festen er over. Nysing forbudt.