Ørretfilm

Fristefilm anno 2017

Den (v)årlege sjøaureturen, 2016 from Ørretbloggen on Vimeo.

Fristefilm anno 2016

Våren, altså. Her er en liten hyllest til årstiden vi liker aller best.

Vi droppet sofaen, og fisket oss heller gjennom romjulsstormen i 2015. Ble en finfin dag.

Fristefilm anno 2015


Fin helgetur i den rogalandske fjellheimen juni 2015.

Vi koser oss med kuldegrader og sjøørret i romjula 2014.

Oppsummering av fjorårets fineste helg.


Vi oppsummerer det herlige fiskeår 2014 på fire minutter.

Fristefilm anno 2014

En av kveldene Erlend og Lars tilbragte ved elvebredden i juli var sjeldent magisk fra naturens side. Kvikksølvet viste rundt 25 grader og det var totalt vindstille. Insektene suste rundt i store svermer og ørreten var periodevis svært aggressiv – til tross for badetemperatur og lite vann. Slike øyeblikk må nytes til det fulle.Vi gjorde absolutt det, samtidig som vi ergret oss litt over at vi ikke så noe til de litt større eksemplarene. Det gjorde vi imidlertid på turene både før og etter, men sett i etterkant er det akkurat denne ene kvelden som gir oss klump i halsen. Det er den følelsen vi ønsker å formidle med filmen «En fin kveld». Gled deg over det du har – nyt øyeblikket.


En bitteliten smakebit av «En fin kveld».


Et lite sammendrag av Ørretbloggens turer på jakt etter ørret og sjøørret i Rogaland i året 2013 (fra alle årstider).

Fristefilm anno 2013

En liten film fra noen av våre turer til ulike vann i Rogaland juni og juli 2013. Traff på nydelige, kampvillige ørreter som ga oss nok endorfiner til å klare oss gjennom den kommende vinteren.

Vinteren 2013 var usedvanlig pen, men grøssende kald i Rogaland. Sjøørreten sto ikke på sine vanlige godplasser, og vi brukte uker og måneder på å finne den. På en ærlig og utleverende måte forsøker vi å beskrive noen av følelsene som etterhvert preget oss før vi endelig fikk nærkontakt igjen. Da var til gjengjeld gjensynsgleden maksimal. Alle scenene er filmet i nærområdet vårt i perioden desember 2012 til april 2013.

Fristefilm anno 2012

Mars måned 2011: Kvikksølvet bikker så vidt over på rødt. Det blåser 17-18 sekundmeter fra nord. Sekkene er pakket med utstyr og godis. Barnevaktene er aktivert. To fiskesugne karer har planlagt å jakte på den salte prikkepetteren i lengre tid akkurat denne dagen. Avlyse? Hahaha! Man lar selvfølgelig ALDRI en slik sjanse gå fra seg.

Vi setter oss i bilen og setter kursen mot et par av våre planlagte lokasjoner. Vi ler krampeaktig og apatisk idet vi åpner bildøren. Selv en isbjørn ville lagt seg i fosterstilling av den hissige vinden. Men vi har et lite håp igjen. Den lille, sørvendte bukta som er litt utilgjengelig, men som til gjengjeld er omringet av tett skog og høye bergtopper.

Vi må klype oss selv i armen når vi kommer frem. Nå er det bare til å fyre opp multifuelen og ta seg en stripe kvikklunsj, for her er stikkordet «påskefaktor». Idet vi tar en prøvevading forbanner vi oss over at vi aldri gadd å investere i neoprenbukser, og merker oss at vinden fortsatt er i overkant sint. Det ble likevel noen fornøyelige timer i godbukta, selv om de store ørretgutta holdt seg et helt annet sted denne dagen.

Traileren vår er filmet med et IXUS kompaktkamera som for ordens skyld også var stilt inn på for lav oppløsning. Vi har tatt lærdom av dette, og lover høyt og hellig at hovedregelen innen filming fra nå av inkluderer bokstavene H og D. Nå er også GoPro i hus, så forhåpentligvis blir det flere fristefilmer i løpet av året.

Fluebinding

Én kommentar til “Ørretfilm”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code