Nydelig nordavind

Når det blåser stiv kuling fra nordvest, er det ofte fristende å la ørret være ørret og heller bli hjemme i sofaen. Men klarer du å finne en bukt som er trivelig for både fisk og fisker, kan du støte på en hyggelig overraskelse eller to.

Det var tilfelle for min del da jeg tok meg en ettermiddagstur i går til et av mine favorittvann i Gjesdal. Varslet min bedre halvdel om at dette trolig bare ble en biltur, en kjapp rekognisering og en biltur tilbake igjen. Men da jeg kom frem ante jeg muligheter i nordenden av vannet, selv om det innebar å ta på seg hele det medbrakte arsenalet av ull. Innimellom vindråsene kunne det til og med skimtes vak helt inne ved land i dette store vannet, som rommer ørret i tosifret vektklasse. Fluestanga fikk pent ligge i bilen, siden jeg visste hva 15-16 sekundmeter med vind kan gjøre for en nybegynner i gamet. Kastet sluk i vifteform, og flyttet noen meter på meg innimellom slik at jeg effektivt kunne fiske av det aktuelle området på kort tid. De to første ørretene meldte sin interesse for min Møresilda 10 gram (kobber og rød) etter et kvarter, men glapp etter noen sekunders moro. Tjue nye minutter gikk, og jeg begynte å leke med tanken på returen. Så begynte det å skje ting. Først én ørret, så en til, så enda en. Spreke to-tre hektos ørreter som absolutt ikke ville i håven uten litt motstand. I løpet av de 70 neste minuttene endte totalt åtte prikkepettere på land. Fire av dem falt for den langtkastende ruskeværssluken Atomsilda (rød og svart, 12 gram). Pen stekefisk med et snitt på 270 gram. Ja, jeg valgte å kakke dem. Snittstørrelsen på ørretene i dette vannet har sunket betraktelig de siste årene, så det er verdt å gi de større gutta litt mer rom til å boltre seg på. Og fisken er av ypperste matkvalitet, så det kan være en god og strategisk investering å ta med seg litt fangst til de hjemme i ny og ne.

Neste gang håper jeg virkelig det blir muligheter til å svinge fluestanga igjen. Og at halvkilosene har hareørenymfe og fjærmyggklekkere på ønskelista.

Fem av åtte nordavindsørreter.
Fem av åtte nordavindsørreter.
Pene prikker på denne prikkefanten.
Pene prikker.

 

4 kommentarer til «Nydelig nordavind»

    1. Siden du også spør så fint, skal du og andre interesserte få navnet i «sommergave»: Kydlandsvatnet rommer mange hyggelige overraskelser for både slukfiskere, fluenerder og meitefiskere (husk å spørre grunneier først). ;)

  1. Flotte turer, bilder og fisk. Skulle gjerne fått tips om fiskeplasser, hvis du vil dele?

Det er stengt for kommentarer.