Når enden er god

Det så lenge ut som om påsken 2015 skulle bli den store fiskelaus-påsken. Først kom vannkoppene i hus med alt det innebærer. Da kursen til hytte ved det salte element endelig var staket ut, meldte nordvesten sin ankomst. Det ble derfor noen sporadiske og svært halvhjertede forsøk med flue og sluk i glassklar og iskald sjø. Det resulterte kun i noen små følgefisk og blåfrosne fingertupper. Nærmest var seksåringen, som hadde en kubbe (i rogalandsk målestokk) av en følgefisk som fulgte etter sluken helt inn til brygga. Det så altså lenge ut som om fiskepåsken skulle ende med fornedrelse og endeløs skam.

Timer før avreise lå fjorden blikk. Takk skal du søren meg ha!
Timer før avreise lå fjorden blikk. Takk skal du søren meg ha!

Vel hjemme igjen dukket det plutselig opp et tomrom i timeplanen. Nå skulle det fiskes fjellørret! «Din tosk», tenkte jeg idet jeg trasket oppover bakkar og berg på Høg-Jæren tidligere i dag. Ikke bare fordi jeg var iført neoprenvadere (note to self: dette plagget er uegnet til å gå distanser over 50 meter), men fordi det var lavt skydekke og sparsommelige fem grader. En time etter sto jeg med dagens første ørret i hånda. Vaket røpet posisjonen, og jeg svarte umiddelbart med å parkere Montana’en i hodet på fisken.

Fjellørret 1

Det ble flere av samme sorten i det grunne og relativt lille vannet. I løpet av de tre neste timene endte 13 til i håven. Ingen over halvkiloet, men to av dem tok flua knallhardt og prøvde å sette fartsrekord før de endte i den svært tilfredse fiskerens håv. Sammen med to av sine mest velfødde artsfrender fikk de svømme videre denne grå og vidunderlige aprildagen.

Fjellørret 4

Fjellørret 2

Fjellørret 3

So long

Våren, altså! Så vakker og så uforutsigbar på en gang. Nå mangler bare noen ekstra varmegrader, så kan de stadig lysere aprilkveldene bli riktig så trivelige.

4 kommentarer til «Når enden er god»

    1. Ja, nå ser det ut som om gradestokken skal krype opp mot 10-tallet snart. Håper å få noen fine kveldsstunder snart. Hadde passet meg fint å fått opp snittstørrelsen littegrann også :) Når skal du ut med stanga igjen?

Det er stengt for kommentarer.