Mye liv i sjøen

Under helgas hyttetur fikk jeg totalt to og en halv deilige timer med fluestanga under ulike værforhold. To små sjøørreter lot seg lure – i tillegg til utallige mengder småsei.

Fredag kveld var mild og blikkstille.
Fredag kveld var mild og blikkstille.

Timen før det ble mørkt fredag kveld var nok litt for stille for de prikkete på Eigerøy. Men småseien kastet seg over den oransje reka mi på hvert tredje kast. Hurtigere inntrekk og kortere pauser mellom inntrekkene ble løsningen. Lørdag var det litt mer bevegelse i både luft og dermed også på havoverflaten, og jeg hadde bedre magefølelse for at den prikkete ville være på hils. Og ganske riktig, en liten sjøørret i tohektosklassen tok reka fem-seks meter fra land like ved et skvalpeskjær omringet av pen leopardbunn. En sei som var nærmere kiloet lot seg også lokke på litt dypere vann. Begge fikk friheten tilbake.

En nusselig liten tass.
En nusselig liten tass.

I dag var forholdene perfekte for sjøørret. 15 grader, 8 sekundmeter med vind og lett duskregn. Jeg fikk en halvtime til rådighet, og kastet ikke bort tiden. Valgte meg ut en holme der jeg fikk vinden i ryggen og kunne kaste på skrå ut i litt røffere sjø. På første kast tok en to-tre hektos flua hardt akkurat i strømkanten. Ikke store karen, men forbausende energisk.

To-tre hektos prikkefant. Mobilposen trivdes dårlig under forholdene, ergo beklagelig dårlig bilde.
To-tre hektos prikkefant (F&S). Mobilposen trivdes dårlig under forholdene, ergo fryktelig dårlig bilde.
Skikkelig ruskete vær i dag. Perfekte forhold for sjøørret.
Skikkelig ruskete vær i dag. Perfekte forhold for sjøørret.

Flyttet meg noen meter mellom hvert kast for å avfiske et størst mulig område, og endte til slutt opp innerst i en bukt. En torsk på i underkant av halvkiloet tok to-tre meter fra land. I tillegg nappet småseien støtt og stadig i flua. Er helt sikker på at noen timer til ved sjøen i dag hadde gikk avkastning i form av flere og kanskje også større sjøørreter. Jeg nøt i alle fall den tilmålte tiden min til fulle.