Montana

Det er visstnok kun en eneste steinflueart i Norge som er stor nok til å ligne på nymfen Montana. Men den har likevel rykte som en svært effektiv ørret-fanger – og den er lett å binde.

Etter to år som fluefisker skal jeg innrømme at jeg kun har brukt Montana ved noen få anledninger. Men den viste blant annet sin effektivitet da Erlend og Eirik ble med til GTi-ørretvannet i fjor sommer. Et relativt lite myrvann med mørk bunn og et heftig insektliv. Montana skal så absolutt prøves ut under vårfisket – da skal den visstnok virkelig komme til sin rett. Med den kuldegradinfiserte stormen som herjer nådeløst på andre siden av stuevinduet virker det fryktelig lenge til akkurat nå.

Steinflueimitasjonen Montana. Effektiv - og enkel å binde.
Steinflueimitasjonen Montana. Effektiv – og enkel å binde.

Jeg skal ikke prøve meg på noen veldig detaljert bindebeskrivelse. Til det er jeg nok litt for grønn som fluebinder. Det finnes imidlertid mange gode beskrivelser på nettet fra før av. Blant annet denne svenske instruksjonsvideoen på Youtube.

Det du trenger:
Blytråd til fortynging
Gul chenille
Sort chenille
Våtfluekrok i størrelse 6, 8 eller 10
Sort hackel (lite til thorax og stort til hale. I mangel på et stort brukte jeg geitehår)
Sort bindetråd

Lykke til!

4 kommentarer til «Montana»

  1. Jeg satt selv ved bindestikka i kveld, og det var like før det ble en montana også gitt. Under fjoråerts fiske ble det tatt mer enn en ørret på montana i tiden etter isen hadde gått:) Ser frem til rapport fra vårfiske!

    1. Så gøy! Tydelig at vi er flere som venter på milde fønvinder fra sør kombinert med klekkinger. Det gjelder å holde motet på topp og flueskrinene fete til da. Hva skulle vi gjort uten bindestikkene? ;)

  2. Den er ikke dum den der. Har bundet noen eksemplarer selv av den opp gjennom årene. Er alltid med på tur når jeg svinger fluestanga en sjelden gang. Skitt fiske! :)

Det er stengt for kommentarer.