Lang vinter

I skrivende stund er det tomillionerfemhundreogfiretusen-sekshundreogseks sekunder siden siste kast med fluestanga. Det gjør noe med humøret.

Som vanlig har vinteren vart litt for lenge. Den har vært forblåst, mørk, våt og ufyselig. Som småbarnsfar har jeg naturligvis ikke gått glipp av verken influensa eller det som verre er av basseluskfremkalte, horisontalposisjon-fremtvingende tilstander. Fluestanga har måttet konkurrere med (og gi tapt for) snøplanker med blå Swix. Og jeg kjenner at nok er nok snart. Jeg vil fiske fisker med prikker på uten å fryse setepartiet av meg. Og jeg har ikke lyst til å vente særlig mye lenger.

Livet.
Selve Livet.

Det er nok mange som har det slik nå. Som går og lider litt i det stille og titter rastløst på kalenderen. Kanskje noen kjenner seg igjen på symptomene som indikerer at du er klar for vår og/eller det muligens er littegrann for lenge siden du har fisket:
– Du begynner å gråte av fiskefilmer på Youtube.
– Du unnlater å finne frem bindestikka i frykt for fremprovosere emosjonelle utbrudd.
– Du har ryddet og ryddet utallige ganger i fiskeutstyret de siste månedene for å ha påskudd for å se og ikke minst ta på (les: kose med) fluer, vadebunad og fiskesneller.
– Du må legge fiskelektyren på nattbordet med coveret ned for å klare å sove.
– Du vet hvilket utstyr som er på tilbud til enhver tid på minst fem fiskebaserte nettsjapper (og du har forlengst overskredet utstyrsbudsjettet ditt med minst det dobbelte).
– Du gjetter ubevisst k-faktoren på gjenstander som brusflasker og brød.
– Du tar deg selv å speide etter vak i alle åpne vannflater. Inklusive badekar og sølepytter.

En av vinterens vente-innkjøp. VMB Exodus med GL 4Cast F/S 1.
Et av vinterens vente-/trøste-innkjøp: VMB Alumni med GL 4Cast F/S 1. Jeg gleder meg nesten ikke i det hele tatt til å prøve denne ut på våryr sjøørret.

Trøsten er at vi snart nærmer oss god-måneden mars. Etter mars kommer god-måneden april, som åpner for synkron-fiske etter både blanke og brune prikkefisker. Fra da av går det kun en vei med god-måneder på rekke og rad. Med klekkinger, vak, åpne vann og elver. Og lange, milde kvelder.

Takk og pris.