Kalde føtter på Høg-Jæren

Etter suksessen på årets første ørrettur var jeg fast bestemt på å prøve meg i ett av mine favorittvann på Høg-Jæren. Fisken i dette vannet er normalt sett i veldig god kondisjon, og selv småfisk kjennes ut som store. Det er fine muligheter for å få fisk på halvkiloen og oppover, men vind og temperatur kan gjøre fisket en smule ukomfortabelt til tider.

Etter å ha deltatt på diverse foredrag og kurs i regi av Sandnes Flycasting i vinter, har jeg blitt inspirert til å bruke flere fluer på fortommen. Det vil si å ha en tung flue bakerst og en lettere variant fremme, den fremste flua kan gjerne være blikkfang for fisken. Fargen på vannet var i beste fall tefarget så fluene ble plassert med kun 30-40 cm avstand.

Godflua
Effektiv ørretlokker. Samme flue jeg brukte på årets første tur.

Som alltid her på Høg-Jæren var det en del vind og lav temperatur da jeg ankom vannet, men allerede før stanga var montert hadde jeg observert flere fine vak. Kjappe inntrekk var resepten på torsdag, og dette skulle vise seg å fungere utmerket også denne dagen. Det morsomme med å fiske på denne måten er at fisken tar flua hardt og kontant, du kjenner virkelig når du har fisk på kroken!

Stangbøy
Fish on!
Fjellørret
Sprek jærørret.

Etter noen timer kunne jeg telle åtte ørreter som hadde vært innom håven. Da jeg ikke lengre hadde følelse i beina, var det på tide å vende snuten hjemover.

Ørretsesongen er virkelig i gang her nå. 18 fisk på to turer lover godt for resten av året!