God jul fra sjøen

Pinnesankingen i skogen var gjort, og arvingen greide å snike seg unna husets plikter i halvannen time.

Med noen dager i mitt barndoms fiskemekka var abstinensene store. En storm herjet imidlertid Vestlandet, og ødela mine grandiose planer. Det var ikke før selveste julaften at forholdene ble perfekte. Mellom 0 og 1 grad, lite vind, og «gammel» sjø. Jeg tenkte «Hah, typisk at det er i dag det blir fint, mens samfunnet krever at jeg sitter i en stol og kjeder meg i noen timer.» I det jeg formulerte denne mentale ytringen innså jeg idiotien den beskrev, Jeg rasket med meg fiskesekken og løp ut i bilen. Mens jeg kjørte kjente jeg at det ett sted stod en fisk med navnet mitt på. Jeg småjogget til hotspotten min, skalv i hendene mens jeg tredde stanga. Ett kast, to kast, «hva er den skyggen?», bang! Julaften var kom tidlig.

Fisken falt selvsagt for en julegris av typen Patte-. Den var blank og herlig rund. Etter avlusing fikk den livet i gave med takk for i år. God jul til våre lesere! Måtte 2013 gi mangt et utras.

3 kommentarer til «God jul fra sjøen»

  1. Takk for fine ord! Jeg hadde egentlig tenkt å skrive en omtale av hanskene. Det er SealSkinz Ultra Grip. Jeg kan røpe såpass at jeg ikke er hundre prosent fornøyd, men at jeg aldri i livet ville vært foruten. De blir alt fra fuktige til våte inni, men holder deg godt over koldbrann-nivå. Jeg tror de er det beste alternativet på markedet.

    1. Man bør forresten ta av seg hanskene og fukte hendene ved håndtering av fisk som skal gjenutsettes. Jeg kan intet annet enn å beklage overfor karma. Kampens hete og sånn…

  2. Flott blogg dere har! Som fersk kaster blir jeg sterkt misunnelig av fangstene…!
    De hanskene så veldig gode ut, har du navn?

Det er stengt for kommentarer.