Gjensyn med døgnfluene

Etter å sittet inne og bundet fluer med en lokal fluebindeklubb i hele vinter, var det nå klart for årets avslutningstur. Valget falt på et lokalt fint lite vann litt opp i høyden.

Her har klubben dratt de tre siste årene, og fangst på over kiloen ble tatt senest i fjor. Veien frem lignet mer på en kjerrevei enn bilvei og jeg begynte å lure på hva i allverden jeg hadde begitt meg ut på.

Veien frem til vannet
Veien frem til vannet


Når vi så kom fram til parkeringsplassen ble jeg møtt av et flott syn med svært fine omgivelser.

Nydelige omgivelser.
Nydelige omgivelser.

Vannstanden var ekstremt høy og når vi kom frem til tidligere teltplass var den under vann. I år ville dette blitt vannseng.

Her var fjorårets teltplass
Her er fjorårets teltplass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARåd ble dyre da området rundt er av tett skog, men noen få teltplasser klarte vi å finne.

Dagens teltplass
Dagens teltplass

Siste tur med Lars hadde gitt meg noen fisk på Streaking Caddis, og siden vinden var perfekt for denne flua var valget enkelt. Det ble fast fisk på første kastet, skuldrene falt på plass og jeg var endelig klar for å nyte turen.

Dagens første fisk, liten og endel lus.
Dagens første fisk, liten og endel lus.

Etter inntak av både tørt og vått var det begynt å bli mørkt for alvor men i lys av månen valgte jeg å prøve noen kast før leggetid. Det var bare såvidt jeg så flua på vannet, men plutselig smalt det og turens fineste ørret på litt over 400 gram var et faktum. Fellesnevneren for fiskene her var at de hadde utrolige krefter og god kondisjon. De dro mye hardere enn vekten skulle tilsi, så hver fisk var en fryd å kjøre på lett utstyr.

IMG_1093

Blikkstille vann på kvelden
Blikkstille vann på kvelden

Det ble tydelig at det var lenge siden jeg har sovet ute i naturen, for lydnivået på utsiden av teltduken var helt enormt. Mye fuglekvitter, brusing i trær og noe som må ha vært et ugledrap skapte frustrasjon i teltet. Heldigvis var jeg godt forberedt med ørepropper. Alarm ble satt på 04.20, her skulle fisketiden utnyttes maksimalt.

Jeg ble møtt av blikkstille vann og endel insektaktivitet ved soloppgang.

Morgenstund
Morgenstund
 Mens jeg koste meg med en kopp kaffe, landet en døgnflue på stanga.
Mens jeg koste meg med en kopp kaffe, landet en døgnflue på stanga.
Close-up av døgnflue. Herlig gjensyn!
Close-up av døgnflue. Herlig gjensyn!

Døgnflueklekking var på gang og pulsen økte, skulle jeg virkelig få oppleve døgnflue-bonanza? Diverse imitasjoner ble prøvd men fisken ville kun ha Streaking Caddis. Klekkingen fortsatte utover dagen, men fiskebonanza ble det ikke. Flere fisker ble landet før det var på tide å vende snuten hjemover.

Alt i alt var dette en utrolig kjekk tur – i selskap med meget hyggelige folk!

2 kommentarer til «Gjensyn med døgnfluene»

    1. Stemmer det.
      Godt at det endelig blir endel liv i naturen, har vært en lang vinter.
      :)

Det er stengt for kommentarer.