Fyllesyk søndag

Kulda har satt inn, og min vanlige fiskeplass har litt for lav saltprosent til å motstå frysing. Bare rødvin kunne redde gårsdagen. Som en konsekvens ble dagen i dag en innedag. Innedag kan ofte resultere i fluebinding. Fluene er presentert under, og er i rekkefølge Vaskebjørnen, en zonker, en jiggy-lignende sak, og to tanglopper. I denne allmenndannende bloggen vi driver, blir du nødvendigvis også nødt å se bildet av brødbaksten min.

Prinsippet ved Vaskebjørnen er godt forklart av Eivind Berulfsen på Youtube. Min variant er bundet med rekeøyne istedenfor kulekjede eller hva det nå heter. Zonkeren er ganske selvforklarende. Jiggyen er dessverre bundet med noen grusomme geitehår, som er grunnen til dens stygghet. Jeg anbefaler å bruke bucktail, som det originale mønsteret. Jeg ser imidlertid ingen grunn til å styre på med epoxyhelvetet, og holder meg til kulekjede som hode og fortyngning. Det kan være en fordel å la dette være ganske langt bak på kroken, slik at det utgjør en bedre motvekt mot kroken, som optimalt sett skal vende oppover. Den er kanskje nærmere en Clouser. Kall den hva du vil. Tangloppene bør være greie å replisere, og brødoppskriften får du aldri.

7 kommentarer til «Fyllesyk søndag»

 1. Mellom 5 og 10 kalde er for kaldt for mine magre skinker. Den avbildede Vaskebjørnen er bundet på en Partridge CS 54 Saltwater Shrimp i størrelse 6. Jeg får se hvordan min svømmer, kanskje jeg lager en mer detaljert instruksjon. Denne er helt ufortynget. Jeg burde antakelig fortynget den med litt blytråd da jeg utelot kuleøynene. Generelt finner jeg lite info om flua.

 2. Hoi!
  Nei, jeg har ikke erfaring med Vaskebjørnen, men har, som deg, notert meg mønsteret. Den figurerer en del på bilder i østlandsbloggene, og den ser virkelig giftig ut når den er våt. Jeg dubbet inn noe rød revehale og fikk det til å henge litt bakover. Det så ganske bra ut. Jeg tror flua bør holdes litt lett dresset, for å få den halvtransparente kroppen.

  Skulle prøvd den hvis det ikke var for de tusen minusgradene som herjer Vestlandet for øyeblikket.

  1. Hehe, ja det er kaldt:) prøvde meg ute i går men det var ikke mange kastene før isen lå tett i ringene.
   Har jaktet SØ her i Haugesund distriktet en stund nå før det løsnet med rosa CDC reke. Men får binde opp et par vaskebjørnen å prøve. Hvilken krokstr bruker du?

Det er stengt for kommentarer.