Fluebinding: Snøreke

Nysnøen har falt, og en hvit reke bør være i sjøørretskrinet. Mønsteret ble improvisert underveis, og jeg er derfor noe nølende til tider. Dessverre ble det også kveld før jeg visste ordet av det. Vi kaller det et eksperiment. (Se i HD på Youtube.) For å kunne følge fremgangsmåten bør man fra før av være kjent med binding av reker.

Velg krokstørrelse etter ønske. Vær forøvrig påpasselig med symmetri. Ryggskjold gjør at flua er langt mer hydrodynamisk på ryggen, og den vil derfor ha tilbøyelighet til å svømme/synke opp ned. Dette skal blytråden (og kroken selv) motvirke. Hvis man imidlertid ikke er påpasselig med symmetrien, vil flua kunne spinne under inntrekk. Sliter du med dette ved rekebinding, bør hele ryggskjoldet droppes.

Mine hacklefibre var noe i stiveste laget. Ikke ha hemninger på fiberlengde! Kjør på med nakkens største fjær. Øynene ble laget ved å smelte en liten klump på monosene, som deretter ble dyppet i svart neglelakk. Ved denne metoden får man sjelden øynene store nok, og kjøpeøyne kan absolutt anbefales i enhver rekesammenheng. Selv har jeg en pakke parede øyne, «Easy shrimp eyes,» i posten, som jeg gleder meg til å prøve.