Fiskelykke ved elvebredden

Etter noen slitsomme døgn som alenepappa for barn med vannkopper var tilbudet om barnevakt for å ta en fisketur kjærkomment.

Richard heiv seg med og turen gikk til en liten elv på Jæren som vi i Ørretbloggen har blitt lettere betatt av. Jeg kom først og tok en liten runde for å sondere terrenget. Tok noen kast ikke så langt fra der bilen sto. På første kast kom en liten tass på vel 100 gram for å prøve seg på en stor Daddy Longlegs. Men den klarte ikke bite over dette kaloririke måltidet.

Fiskelykke 3

Jeg flyttet meg ikke for langt, tenkte at Richard ville bli med bli med på første tur på de beste plassene. Etter en liten stund kom en gladgutt stormende ut av bilen full av fiske-iver. Vi gikk bort til godkulpene og etter noen kast satt kveldens første med litt størrelse. 700 gram. Litt laber kondisjon og K-faktoren kunne vært bedre.

Fiskelykke 7

Få kast etterpå satt den neste. Denne sprellet betraktelig mer og hadde noen akrobatiske hopp før den kom i håven. 500 gram viste vekten. Denne måtte dessverre avlives på grunn av blødning i gjellene.

fiskelykke 9

Richard plukket noen vakre eksemplarer og forsto fort hvorfor vi andre har blitt så forelsket i denne elven. Også hans største for kvelden var på cirka 700 gram. Vi så også laks som hoppet, disse måtte jo selvfølgelig fiskes på. Men de nektet å bite. Ørreten ble etterhvert første prioritet igjen. Et par vak som tydet på storørret ble kastet på. Men karmaen må ha spilt oss et puss. Ingen storørret denne kvelden. Fisket ble avsluttet når kasting ikke lengre var mulig på grunn av lyset. Og kvelden ble avsluttet med en god samtale med rennende vann i bakgrunnen.

Fiskelykke 4

Fiskelykke 6

Takk for en hyggelig kveld og kjekt selskap, Richard!