Filmpremiere: «Ørretfantasier»

Tre potensielt iskalde måneder ligger foran oss. Derfor serverer vi deg nå en liten filmsnutt som forhåpentligvis kan fungere som en vitaminpille i vintermørket og korte ned ventetiden til det magiske vårfisket.

Utgangspunktet for filmen er store mengder leftovers med filmmateriale etter fjorårets turer til sjø og ferskvann. Rogalandsk fjell- og fjordlandskap danner åsted, og alle årstider er representert. Det er stort sett The Stig og undertegnede som er foran og bak kamera, som for det meste er GoPro Hero 3. Siden lavbudsjetts-speilrefleksen komprimerer bildet så mye at det «sprekker» i visningen på større skjermer, er 95 prosent av materialet som er brukt filmet med dette lille og hendige actionkameraet. Best visning oppnås definitivt på nettbrett. Ørretbloggen-gutta prioriterer stort sett selve fiskingen når vi endelig får anledningen til å dra ut, mens filmingen ender opp som tredjeprioritet (etter koffein og kalorier som delt pri 2). Det skal vi prøve å ta lærdom av når vi nå er gått inn i et helt nytt år – slik at vi kan lage enda flere (og bedre) filmer.

Megatalentet Caroline Høier (19). Foto: Lars Olav Dybvig.
Megatalentet Caroline Høier (19). Foto: Lars Olav Dybvig.

Denne gangen har vi fått lov til å bruke musikken til et norsk stortalent, nittenåringen Caroline Høier. Vi falt pladask for stemningen hun klarer å formidle i den magiske låten «Tonight I’ll Create An Ocean» kun ved hjelp av kassegitar og sin særegne, fantastiske stemme. Håper noen tar til vettet snart og gir denne perla av en artist platekontrakt! Siden du liker å fiske, sender vi deg naturligvis Ørretbloggens ekslusive caps i posten, Caroline. Tusen hjertelig takk for lånet av kvalitetsmusikk som passet perfekt til filmen!

Hvorfor bruker vi en låt som handler om kjærlighetssorg, undrer kanskje du. Jo, fordi forholdet ørret – ørretfisker er et intenst og skjørt kjærlighetsforhold. Som ørretfisker stiller du opp gang etter gang med høye forventninger til daten, men du vet aldri om den den i det hele tatt dukker opp. Du vet ikke om den prikkete velger flua di eller flua til fiskeren ved siden av. Kanskje drømmeørreten velger å hilse på fiskeren ved siden av først, så deg noen timer, dager eller uker etterpå. Kanskje den bare velger å erte deg ved å vake rett utenfor kastevidde, eller utviser arroganse ved å vake halvannen meter fra deg uten å røre flua di. Eller den følger flua helt inn til føttene dine, og bråsnur ved synet av deg. Ørreten kan altså få selv voksne menn til å gråte som barn av glede eller sorg. Til å ligge våken om nettene og lengte inderlig etter plaskende vak. Eller lengte etter lyden av backing som raser ut. Og det er nettopp lengsel etter fine øyeblikk denne filmen i bunn og grunn handler om.

Nok prat. Håper du koser deg med filmen (fortell gjerne hva du synes om den i kommentarfeltet). God fornøyelse!

4 kommentarer til «Filmpremiere: «Ørretfantasier»»

Det er stengt for kommentarer.