Etter sjøørreten i påskesol

Yr meldte påskevær, en anledning som ikke kunne gå ufisket hen. Etter minst en måneds ikke-fiske-helvete, var abstinensene store.

Som vanlig for oss kollektivtransportsfiskere, startet turen med buss. Kollektivtransportsfiske

En liten time senere, vel fremme på en av mine yndlingsplasser rett sør for Bergen, var det nærmest påskesol denne lørdags-formiddagen, og ullgenseren fikk ligge i sekken. Sjøen lå blikkstille, og vannet var glassklart. Til min store irritasjon var dog to gravemaskiner travelt opptatt med å bryte pre-helligdagsfreden. Til å begynne med var hotspoten min omgitt av slush, og CDC-reka gikk minst like mye oppå vannskorpa som under. Nei, her ble det opp til solen å ordne forholdene.

Slush

Jeg trasket tilbake forbi de to gravemaskinene. En del kast senere, ingen fisk rikere, var hotspoten min blitt fiskbar. Null aktivitet forble imidlertid et gjennomgående tema. Jeg fisket meg gjennom hele sjøens matfat, reker, fisker, børstemark (som forøvrig, forholdene tatt i betraktning, godt kunne svermet litt, spør du meg). Intet liv.

Hotspot

Skyggen tok meg, og gradene falt fra 6-7 plussgrader til minus 200. Jeg trasket ut i solen igjen, som enda varmet opp den andre siden av bukten. Den ene gravemaskinen bestemte seg imidlertid for å sette punktum for turen ved å begynne å meisle. Støt på to millioner desibel kunne antakelig høres i sjøen helt til England. Og hvis så mye som en sjøørret på 100 gram hadde vært i nærheten, kunne jeg sett den, og den meg, på 100 meters hold i det glassklare vannet. Nok en gang var været min nemesis. Jommen er det enten orkan eller akvariumstilstander. Vel, godt å få vasket fluene litt.

Sol

Én kommentar til “Etter sjøørreten i påskesol”

  1. Forresten vil jeg si at det bare er tull å holde på med glassliner. Idet Guideline Coastal bryter vannskorpa kaster det ikke lenger skygge. Med et glassnøre i flyt lager v-formen mer skygge enn et Coastal under vann. Kjøp ev. saktesynkende Coastal, som er så godt som flyt, bare uten ulempene det medfører.

    Hvorfor man i det hele tatt selger andre snører enn Coastal til sjøen er jo komplett uforståelig…

    (Tanker fra turen)

Det er stengt for kommentarer.