Erfaringer: Redington Tempt

Det var med tårer i øynene at jeg tidligere i vår så for meg døgnflueklekkinger. Grunnen til dette var at jeg av ulike omstendigheter manglet tørrfluestang. Ikke bare stang, men i henhold til studenttilværelsen, også penger. Tårene var dermed et faktum.

Etter mye om og men tenkte jeg å prøve meg på en såkalt billigstang som har høstet god kritikk på interwebben, nemlig Redington Tempt (tidligere kalt Classic Trout) i 9 fot #4. Denne ligger på rundt 1500 kroner og kommer visstnok med en eller annen slags livstidsgaranti som faktisk fungerer. Redington markedsfører seg nå som et ganske hipt merke som prøver nye og kule ting (se håndtaket til Vapen, samt glassfiberstanga ved navn Butterstick). Nfisk (som forhandler Redington i Norge) sendte meg stanga over fjellet på imponerende få timer. Man skulle nesten tro de hadde spasert til toget i person og gitt den til selveste konduktøren.

RedingtonTempt 004

Tube medfulgte, og det første jeg la merke til var at håndtaket/stroppen var av en type som ikke støtter gitarreimtrikset mitt. Det jobbes med en løsning på dette. Som jeg hadde lest på nettet er Tempt noe fremtung. Dette passet egentlig ganske bra, for det viste seg at jeg med fordel kunne bruke min Lamson Guru 2, som jeg vanligvis bruker med femmerstang, også på den nye fireren. Guruen hadde jeg fra før ekstra spole til, dermed var 2000 spart i snelle. Moderne, freste sneller er ekstremt lette, og særlig er Lamson kjent for å lage lette sneller. Guru 2 (som har oppgitt 5 og 6 som anbefalte klasser) er faktisk på nippet til å ikke balansere stanga, men det er innafor.

Tempt har midtaksjon mens mine øvrige stenger er stive «kjepper» med toppaksjon. Ettersom Ørretbloggens målgruppe i stor grad er lekmann følger her en kort forklaring på aksjon: Stenger med toppaksjon (engelsk fast) lades i øvre del av stanga. Stanga bøyer seg altså hovedsakelig i toppen når den lades. Midtaksjon lader stanga litt lenger ned, mens stenger med bunnaksjon (engelsk slow) krummer seg ned til håndtaket.

Jeg tenkte at det vel var begrenset hvor mye utslag dette ville gi. Jeg tok feil, det var en verden av forskjell. Midtaksjon føles uendelig mer gentlemanly og det fremmer finesse. Samtidig virker det som jeg må lære meg å kaste på nytt. Flere år med kastetrening er slettet i overgangen. Det sies at det er med de mykere aksjonene man virkelig lærer å kaste, og det kan virke som det er noe i dette. Jeg har med andre ord aldri egentlig lært det. Plutselig opplevde jeg å måtte bytte fortommspiss under fiske på grunn av griserumper, noe jeg under normale omstendigheter har vært skånet for i de siste par årene av min karriere. Likevel er det en enorm tilfredsstillelse å legge ned et perfekt kast med aksjonen til Tempt, og jeg er rent sjarmert.

Stanga hverken ser billig ut eller føles billig. Korken ser bra ut og klingen har en fin mørk brunfarge. Redington har til og med kostet på seg noen milligram hvit lakk for guidepunkter til stangdelene. Dette har jeg også på min Guideline LPXe RS v2, og på begge stengene er disse punktene idiotisk langt fra hverandre. Hvorfor ikke bare male en strek over begge stangdelene, slik at merket på hver del møtes? Guidemerker burde i et hvert tilfelle være påbudt å inkludere med dødsstraff for overtredelse.

To hvite prikker indikerer hvor stangdelene skal møtes.
To hvite prikker indikerer hvor stangdelene skal møtes.

Alt i alt er jeg svært fornøyd med min nye tørrfluestang, riktignok etter et alt for beskjedent antall turer. Kvalitetsfølelsen ved Redington Tempt gjør prisen høyst mistenkelig. Faktisk ville jeg kjøpt samme stang selv om jeg hadde tre ganger så stort budsjett. Så kunne man heller kjøpt noen flasker vin til fluebindingen.

Det eneste usjarmerende ved hele ny-stang-opplevelsen var noen klistermerker/prislappgreier på tube og stang (fra både Redington og Nfisk) som etterlot seg klister. Etter litt banning fikk jeg det bort. Butikker og produsenter, slutt med sånt.

Én kommentar til “Erfaringer: Redington Tempt”

Det er stengt for kommentarer.