Cock-Y-Bondhu

Dette er en allround-flue jeg aldri har testet selv, men den ser ut til å kunne tiltrekke en prikkefant eller to.

Cock-Y-Bondhu er blant annet beskrevet i boka «Fluebinderens plattform» (av Pål Hedenstad), som jeg fikk til jul av min bedre halvdel. Har allerede bundet en del fluer fra denne. En ukes sykmelding på grunn av lungebetennelse resulterte i et fullt lakseflueskrin, en haug med ørretfluer og en del sjøørretfluer. Har donert en del laksefluer til min bror, som tidlig bestilte flua Black & silver. Den skal beskrives her på bloggen etter hvert. Har også prøvd meg på tubefluer. men foreløpig uten noen form for bindeoppskrift.

Cock-y-bondhu

Dette trenger du:
Krok: Våtfluekrok størrelse 6-14 (jeg brukte en streamer fra Ashima i størrelse 10)
Bindetråd: Svart
Tag: Gulltinsel, flat
Kropp: Påfuglherl
Hackle: Hønenakke eller sadle, brun (siden jeg ikke har hønenakke ble det brun hanenakke i den ene varianten, og en hemmelig ingrediens i den andre varianten)

Bind inn kroken fra krokøyet og litt ned i bøyen. End opp med tråden hengende ned omtrent ved tuppen på krokspissen. Bind inn gulltinsel som føres stramt bakover, ned til enden av bindetråden og opp igjen til innbindingspunktet. Der festes den med et par stramme turns.

Nå skal du binde inn fire fyldige påfuglhearls samtidig. Innbindingspunktet er der hvor gulltinselet avsluttes. Påfuglhearlen snurres rundt kroken oppover til omtrent fire millimeter fra krokøyet. La bindetråden henge ned bak ved innbindingspunktet.

Påfuglherlene festes til en hackle-klemme som holder dem fast ved festepunktet (fire millimeter fra krokøyet). Bindetråden føres oppover med noen lange turns for å feste påfuglherlene og stramme opp.

Deretter festes hackelet. Den tynne enden bindes stramt inn fire millimeter fra krokøyet, deretter bindes tråden tett oppover til krokøyet. Hackle oppover samtidig som du stryker hacklefjærene bakover for å samle dem best mulig. Når du har tilstrekkelig med hackle fester du den stramt og avslutter flua med whip finisher (eller ved å bruke Erlends kulepenntupptriks). Til slutt lakkes fluehodet.

Skitt fiske!
Cock-y-bondhu

Én kommentar til “Cock-Y-Bondhu”

Det er stengt for kommentarer.