Årets første salte

Ikke var den stor. Ikke hadde den nevneverdig kondis og ikke var den særlig pen å se på. Men det er rart med det: Man blir jammen skikkelig våryr av årets første sjøørret.

Tidligere i dag grep jeg sjansen da majoriteten av familien valgte peiskos på hytta fremfor sluddbyger og utekos ved sjøen. Gradestokken viste et par grader, og for en gangs skyld var vinden både sparsommelig og kom fra sør/sørøst. Siden polyleaderen på min nyinnkjøpte syverstang fortsatt befant seg i nettbutikken, grep jeg Beastmaster og slukskrin og løp ned til nærmeste bukt.

Troa var tilstede idet jeg tok de siste famlende skrittene på de ispolerte steinene ned mot «godsteinen». På fjerde kastet kjente jeg først forsiktig lugging, og 6-7 meter fra land så jeg ørreten skyte fart på skrå bak sluken for så å hugge til på den sorte og blanke Møresilda. De heftige utrasene uteble, men lykken var total. Det gjorde ikke noe at det var en vintertrøtt ørret med stort hode og liten kropp. Årets første er en bauta uansett.

De neste 40 minuttene hadde jeg 2-3 napp og flere fine følgefisk i halvkilosklassen. En torsk på kiloet ble det også. Ikke helt umulig at en godt presentert tangloppeimitasjon hadde gitt enda større uttelling i dag. Det skal definitivt prøves neste gang.

Verken stor eller toppkondisjonert. Men deilig å ta årets første uansett. Tok på blank/sort Møresilda (10 gram) med Owner enkeltkrok. Fikk naturligvis svømme videre etter en lynkjapp fotoseanse.

Har du tatt årets første?