Årets første brunørret

Enkelte ritualer er mer etterlengtet enn andre. I går var vi klare for det kanskje vakreste av dem alle. Årets første forsøk på brunørret.

Gradestokken viste 10 hyggelige grader, vinden var slett ikke så ille – og jammen tittet solen frem innimellom også. Et godt utgangspunkt for en ettermiddagsøkt mellom fjellene. Kort tid etter vi hadde satt fra oss sekker og medbrakte kollier (Richard hadde for anledningen med seg ikke mindre enn tre fluestenger) ved vannet, kunne vi spotte de første fiskene bryte overflaten. Vakkert!

Med lett skjelvende hender knyttet Richard for første gang i år på en flue (streamer) tiltenkt brunørreten.
Med lett skjelvende hender knyttet Richard for første gang i år på en flue (les: hareørenymfe med kulehode) tiltenkt brunørreten.
Vårfiske10
Richard hadde landet to ørreter før jeg fikk første kjenning. Etter to napp satt årets første. Det var enkelt å la seg begeistre.
Vårfiske1
Det tok litt tid å knekke koden. Montana trukket inn med overraskende høyt tempo var oppskriften for å lure denne fisken.
Vårfiske8
Med jevne mellomrom dro Richard inn fisk. Forbausende god kondisjon på de aller fleste av dem. De aller minste ble kakket og ble kveldsmat for reven.
Vårfiske7b
Etterhvert fant Richard ut at denne lille lureflua fungerte perfekt som opphenger foran streamer.
Vårfiske4
Flere ørreter lot seg lokke. Dette var kveldens fineste for min del.
Vårfiske3
Denne fikk pile videre etter å ha smilt til kameraet først.
Vårfiske2
Vinden ble etterhvert både skarp og voldsom, men Richard benyttet hvert minutt før sola gikk ned bak fjellene.
Vårfiske6
Richard med en nydelig ørret på tampen av gårsdagen. En av totalt 10 han landet i går (han har blitt rene maskinen det siste året). Jeg nøyde meg med tre stykker i håven.

Dermed er årets brunørretsesong omsider i gang for vårt vedkommende. Vi gleder oss stort til fortsettelsen!

Én kommentar til “Årets første brunørret”

Det er stengt for kommentarer.