Årets første brune!

I går hadde jeg en av mine flotteste fiskeopplevelser på lenge. Årets første tur etter brunørreten endte med 11 ørreter i håven.</strong>Destinasjonen var GTi-ørretvannet. Forhåpningene var ikke akkurat skyhøye, men etter månedsvis med lengting måtte det prøves så tidlig som overhodet mulig.


I det øyeblikket jeg fikk vannet innen synsvidde begynte pumpa å slå litt kjappere. Forventningene steg ett hakk og iveren etter å komme i gang var enorm. Fireren ble montert på rekordtid, og jeg satte meg ned et lite øyeblikk for å speide etter vak. Ingenting i sikte. Vinden var utfordrende, men kasteteknikken har heldigvis bare blitt bedre etter utallige (mislykkede) forsøk på sjøørreten i vinter.


Knytta på en selvbundet caddis (bindebeskrivelse kommer) og første kast ble plassert cirka 15 meter fra land. Etter fem sekunder ble fluen slukt og stangtuppen bøyde seg. En fantastisk følelse, årets første ferskvannsørret var et faktum! Den var fortsatt litt vinterdvask, men med sine omtrent fire hekto bød den på litt kamp. Caddis’en leverte på første forsøk!
Fast fisk. Endelig!
Fast fisk. Endelig!
 Jeg fisket meg rundt hele vannet med Caddis, Cock-Y-Bondhu og Hareørenymfe. Alle fluene leverte fisk med god kampvilje. Noen av dem hadde en imponerende kondisjon til å være så tidlig på året. Hadde også flere napp og takes.
Dagens største.
Dagens største.
En fortynget Hareørenymfe leverte dagens desidert største fisk. Jeg fikk et langt kast i et øyeblikks stillhet fra vinden og lot fluen synke lenge da vannet er ganske dypt akkurat der. En eksplosjon av et napp bøyde stanga mer enn noen av de andre fiskene. Denne fisken ga meg en god kamp og hadde flere utras på en hylende brems. Til slutt havnet den i håven. Målt til cirka 38 centimeter. En pen to-hånds første fiskedag! O LYKKE!
En magisk fiskedag i grom-vannet. Jeg kommer snart tilbake!