App-anbefaling: WeatherPro

Dårlige værforhold kommer høyt på lista mi over hendelser som effektivt kan rasere en potensielt episk fisketur. Helt på topp troner dårlige værforhold som kommer totalt overraskende på ørretfiskeren.

WeatherPro
Vær-appen Weather Pro er enkel og oversiktlig.

Derfor lytter jeg alltid øre når noen nevner ordene «pålitelig» og «værvarsling» i en og samme setning. Da jeg ble anbefalt appen Weather Pro for et par år siden, hadde jeg ingen betenkeligheter med å bla opp 23 spenn i App Store for å teste den ut.

Vi to ble ganske raskt kompiser. For det første er appen svært enkel og intuitiv å bruke. Ved oppstart får du et raskt overblikk over dagens vær, og bruker tommelen til kaste et raskt blikk på de 14 neste døgnene – eller til å bla horisontalt til dine andre favorittlokasjoner. Da kan du studere en rekke prognoser på timesbasis.

For det andre føler jeg appen treffer langt bedre med sine spådommer enn både yr.no og storm.no, selv om disse i rettferdighetens navn er blant de bedre. Synes WP er spesielt god på dags-, to- og tredagersvarsler, og har også inntrykk av at den er nøyaktig på vindretning og vindmengde. Det er naturligvis helt essensielt for en ørretfisker – enten man foretrekker den ene eller andre fiskemetoden.

Appen gir en deg også mulighet til å se på et bredt utvalg av værdata for alle døgnets timer.

Appen tilbyr også en rekke andre værdata: Duggpunkt, fuktighet, trykk, skydekke, antall timer sol per dag, antall minutter sol per time,  sansynlighet for nedbør og styrke i vindkastene. Er du spesielt interessert kan du se faktiske satelittbilder for de siste tre timene, i tillegg til radarbilder som gir deg en visuell indikasjon på skydekke og temperaturer med en drøss av visningsmuligheter.

På minussiden skal det nevnes at det ikke er flust av norske stedsnavn å velge mellom ennå. Skal jeg for eksempel sjekke været på sirdalsperla Ådneram, får jeg null treff og må nøye meg med varselet for Sinnes (som altså ligger lavere plassert i fjellheimen en halv times kjøring unna). Det kan by på unøyaktigheter, spesielt vinterstid.

Likevel: Med WeatherPro på iPhonen har jeg en pålitelig turkamerat i lomma som har gitt meg gode vær-råd, og sådan spart meg for en rekke bomturer de siste årene. Er vel verdt å prøve ut.

2 kommentarer til «App-anbefaling: WeatherPro»

Det er stengt for kommentarer.