Adventsgave: Ny ørretfilm

Mørket og kulden har atter senket seg over det ganske land. Da er det ekstra gledelig å kunne fiske opp en ørliten adventsgave fra nissesekken: Film fra det gode liv ved elvebredden.
Erlend i sitt ess.
Erlend i sitt ess.
I løpet av sommeren fikk flere av oss gleden av å tilbringe våre første timer som fluefiskere ved rennende vann. På de tre turene jeg fikk tilbringe i elva hadde jeg selskap av både Erlend, Eirik og Thomas. Det var utvilsomt de øyeblikkene jeg kommer til å huske best fra 2014. Følelsen når du står i en kulp der vakene avslører at du har selskap av et titalls sultne ørreter. Der du har sett at det har vandret opp pen fisk som står bare noen få meter fra deg. En av disse kveldene Erlend og jeg tilbragte ved elvebredden i juli var sjeldent magisk fra naturens side. Kvikksølvet viste rundt 25 grader og det var totalt vindtstille. Insektene suste rundt i store svermer og ørreten var periodevis svært aggressiv – til tross for badetemperatur og lite vann. Slike øyeblikk må nytes til det fulle.Vi gjorde absolutt det, samtidig som vi ergret oss litt over at vi ikke så noe til de litt større eksemplarene. Det gjorde vi imidlertid på turene både før og etter, men sett i etterkant er det akkurat denne ene kvelden som gir oss klump i halsen. Det er den følelsen vi ønsker å formidle med filmen «En fin kveld». Gled deg over det du har – nyt øyeblikket.

Elvefiske med flue var altså relativt nytt for de fleste av oss, og det måtte litt eksperimentering til for å finne teknikker som viste seg til å være effektive. Både Erlend og Thomas hadde hell med Daddy Longlegs. På de mildeste kveldene fristet Erlends invensjon Nachspiel Caddis ørreten som veps til en åpen syltetøykrukke. Rykkvis presentert Streaking Caddis var periodevis også særdeles effektiv. Som vist i filmen ville naturligvis ikke alle la seg kroke på første forsøk.
Mmmm!
Mmmm!

Det er ikke noe Oscar-materiale vi nå skal vise deg. Som alltid når vi er på tur har majoriteten av oss det for travelt med å fiske til å prioritere filming. En av turene bøttet det ned så store mengder fra oven at filming med noe annet enn GoPro var totalt utenkelig. Og litt for seint i sesongen oppdaget jeg at den eksterne mikrofonen ikke var stilt inn optimalt… Vel, vi har uansett har lært mye filmteknisk vi skal ta med oss til neste sesong. Målet er å ta seg mer tid til å eksperimentere med speilrefleks og basere mindre av filmmaterialet på vår eneste GoPro. Håper uansett at denne filmen klarer å formidle vår sykelig intense fiskeglede. Og kanskje korte ned ventetiden bittelitt til sesongen er i gang igjen? Før den tid kommer vi med mer film…

Jonathan Crane - UrortSist, men ikke minst skal det nevnes at vi har fått låne musikk av en talentfull bergenser under artistnavnet Jonathan Crane. Den litt laidback, akkustiske sounden hans passet perfekt til å formidle stemningen ved elvebredden. Vi takker aller hjerteligst for lånet av den herlige låten «The Ghost In You Smile». Caps og klister til gitarkassen er naturligvis snart på vei til postkassen din.

Da gjenstår det bare å ønske deg god fornøyelse. Lik og del gjerne filmen dersom den faller i smak. Fortsatt god advent!

3 kommentarer til «Adventsgave: Ny ørretfilm»

  1. Aldeles nydelig film en fredag i adventstida dette. Gullrekka på TV kan gå å legge seg! Herlig låt også! :)

Det er stengt for kommentarer.